tiistai 30. elokuuta 2016

Mitä esitetty pysäköintikiekosta luopuminen vaikuttaa?


Heinolassa on saanut tähänkin asti pysäköidä liikennemerkeistä välittämättä, ilman rangaistuksia. Väitetään että se on Heinolan kilpailuetu. Tulokset kertovat muuta. Asukasmäärä vähenee, keskustassa tyhjät liikehuoneistot lisääntyvät, päivittäiset asiakasmäärät keskustassa vähenevät, valtion virastot ovat muuttaneet pois eli tämä ”kilpailuetu” ei toimi. Jos tämä toimisi, se olisi käytössä monissa kaupungeissa. Heinolalla on paljon järeämpiäkin ylivoimatekijöitä hyödyntämättä.

Nyt sanotaan että kiekottomuus luo mielikuvaa helposta arjesta. Mitä on helpompi arki? Eikö se ole asiakasystävälliset aukioloajat kaupoissa ja virastoissa, eikö se ole monipuolisia kivijalkakauppoja, jotta ei tarvitse lähteä naapurikaupunkiin, eikö se ole toimivia, pysäköintipaikkoja joissa samassa ruudussa autot vaihtuvat kahden tunnin välein, eikö se ole turvallisia kävely - ja pyöräteitä keskustassa, eikö se ole kaupunkilaisten olohuone,tori kauppiaineen ja kahviloineen?

Väitän että enemmän Heinolan keskustan yrityksiä auttaa pysäköintikiekon käytön valvonta, jolloin yhdessä parkkiruudussa ehtii vuorokaudessa pysäköidä monta autoilevaa asiakasta, ei tarvita pysäköintiautomaatteja eikä torinalusparkkia.Nyt tunnin toriparkkiruudussa osa tori-ja kirppiskauppiaiden autoista seisoo koko päivän eli vievät toriasiakkaan paikan. Tämän parkkikiekon käytön valvonnan ydinkeskustassa voisi kustannustehokkaasti hoitaa esimerkiksi torivalvojat.


Kannattaa muistaa mistä ne veroeurot saadaan joilla tätä hyvinvointikaupunkia voidaan ylläpitää itsenäisenä. Ne tulevat pääosin yrityksiltä ja yritysten työntekijöiltä. Toinen vaihtoehto on verojen nostaminen ja se ei tee arjesta helpompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti