maanantai 2. toukokuuta 2016

Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty


Vappupuheiden jälkeen voidaan todeta että vastakkainasettelu ja pelottelu on voimistunut. Se ei ole Suomen etu. Tällä hetkellä oppositiopuolueet tekevät varjobudjettinsa vasta hallituksen budjetin jälkeen jolloin he voivat etsiä hallituksen budjetista heikkoja kohtia ja esittävät niihin sellaisia muutoksia jotka hivelevät äänestäjiä ja näillä sitten ”ammutaan” hallitusta joka käänteessä. Minun parannusehdotukseni on seuraava:

1.       Jokainen puolue esittelee oman budjettiehdotuksensa seuraavalle neljälle vuodelle, ennen eduskuntavaaleja ja ministeriöiden virkamiehet esittävät Suomen nykytilan ja tulevaisuuden visiot jos mitään ei muuteta, uudisteta.

2.       Vaalien jälkeen hallituksen muodostajat kokoavat Suomelle budjetin neljäksi vuodeksi jossa on hyödynnetty eri puolueiden budjetteja ja hyviä esityksiä. Näin syntyy Suomelle paras mahdollinen budjetti.


3.       Kahden vuoden kuluttua budjettia tarkistetaan jos on tarvetta. Kaikki puolueet esittävät hallitukselle oman esityksensä ja näistä ehdotuksista hallitus tekee tarvittavat tarkistukset Suomen budjettiin. Näin Suomen budjetti vahvistuu ja siihen voivat kaikki puolueet ainakin osittain sitoutua.

Näin toimien poliitikkojen keskustelukulttuuri muuttuu, vastakkainasettelu,  pelottelu vähenee, Ei-puolue pienenee. Turha poliittisten irtopisteiden keruu vähenee. Kannetaan yhdessä huolta Suomen tulevaisuudesta. Suomalaiset kiinnostuvat politiikasta kun nyt voimissaan oleva räksyttävä ja toisia halveksiva keskustelukulttuuri muuttuu. Yhdessä olemme enemmän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti