sunnuntai 14. tammikuuta 2024

 



Onko Prisma kaupungin miina?

Ystävämme Seppä ei pystynyt estämään Prisman tuloa Heinolaan. Nyt hän yrittää, historian vedoten mustamaalata Prisman tuloa ja vertaa sitä miinaan, Itä-Häme lehdessä 15.1.2024. Sepän antamat liikkeenjohdolliset neuvot ja johtopäätökset eivät ole tätä päivää, ne ovat viime vuosisadalta. Juna meni jo.

Yhtä asiaa historiasta Seppä ei muista tai ei halua muistaa. Viime vuosisadan vaihteessa Prisma oli tulossa keskustaan. S-marketin ja Itä-Hämeen tontit olisi yhdistetty ja kellarikerrokseen olisi tullut iso parkkihalli. Tämän suunnitelmaan etenemiseen kaupunki ei tehnyt mitään. Vuosien odottaminen nosti kustannuksia ja Hämeenmaa kyllästyi odottamaan ja etsi muita toteuttamisvaihtoehtoja Citymarketin naapuriin. Miksi Seppä ei yhtä voimakkaasti tukenut tätä keskustan Prisma-hanketta?

Seppä ei halua puhua Prisman erikoistavarakaupasta, se lisää asiakkaiden valintamahdollisuuksia ja vähentää ostosmatkoja Lahteen. Keskustan erikoistavarakaupat, kivijalkakaupat säilyvät, jos eivät odota Prisman tuloa kädet taskuissa. Kivijalkakauppojen vahvuus on valikoimat, hyvä palvelu ja sopivat aukioloajat. Lähikauppojen säilymisen ratkaisevat asiakkaat käyttämällä lähikauppojen palveluja. Uskon että paikallisliikenteen kyydissä pääsee kätevästi myös Citymarkettiin ja Prismaan.

Citymarket ja Prisma moottoritien samassa liittymässä vetävät enemmän asiakkaita moottoritieltä tavarataloihin ja osa niistä ajaa keskustan kautta takaisin moottoritielle, jos keskusta on vetovoimainen. Prisman tulo vauhditti myös Citymarketin laajentamista ja uusimista. Prisman tulo ei ole miina, se on mahdollisuus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti