torstai 20. heinäkuuta 2023

 



Hallitusvaihtoehdot syksyllä 2023

Yksi vaihtoehto on, että nykyinen hallitus jatkaa, se edellyttää luottamuksen saamista eduskunnan äänestyksessä syksyllä. Hallituksen jatkotaival tulee olemaan silti kuoppainen ja kriisiytyvä.

Toinen vaihtoehto on, jos Purra saa epäluottamuksen eduskunnan luottamusäänestyksessä, mutta hallitus jatkaa, uusi valtiovarainministeri voisi olla Sakari Puisto. Uskon kuitenkin, jos puheenjohtaja saa epäluottamuslauseen, PS jättää hallituksen. Sen jälkeen Orpo voisi muodostaa uuden hallituksen kuuden puolueen kanssa eli Kokoomus, RKP, KD, Keskusta, Vihreät, Vasemmisto. Tässä mallissa on liian paljon puolueita ja vasemmisto olisi kokoomukselle vaikea pala. Toinen vaihtoehto olisi kolmen puolueen hallitus eli Kokoomus, SDP ja Keskusta. Helpompi sopia asioista kolmen kesken. Kokoomuksen ja SDP pitää sitä ennen sopia avoimet riitansa. SDP:n puheenjohtajavaihdos helottanee yhteistyötä.

Jos RKP päättää lähteä hallituksesta, sen voisi korvata Vihreät, joskin Vihreiden on varmasti vaikea suostua kutsuun. Sielläkin puheenjohtajavaihdos voi helpottaa tuskaa. Keskusta ei varmasti lähde missään mallissa Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen.

Tärkeitä on että Suomella on toimintakykyinen hallitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti