keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

 



Prisman vaikutukset Heinolassa?

Nyt Heinolassa puhutaan, että tuleva Prisma tyhjentää Heinolan keskustan. Ei tyhjennä, jos yrittäjät varautuvat toimintaympäristön muutoksiin. Aikanaan Citymarketin tulon piti tyhjentää keskusta. Ei tyhjentänyt, mutta hiljensi. Koko Heinolan kannalta vaikutukset ovat positiivisia. Moottoritien kulkijoista yhä useampi pysähtyy Heinolaan ja jättää euroja Heinolaan. Yhä useampi jättää ostosmatkan Lahteen tekemättä ja jättää euronsa kotikaupunkiinsa. Prismaan tulee uusia työpaikkoja lähes 100. Pieniä merkkejä väkiluvun kasvustakin jo on. Toivottavasti Prisma rakennetaan puusta, heinolalaisien yrittäjien voimin.

Miten yrittäjät voivat varautua Prisman tuloon? Parantamalla valikoimiaan, erikoistumalla ja parantamalla henkilökohtaista, asiantuntevaa palveluaan. Hyödyntämällä nettikauppaa. Tästä hyvä esimerkki on Kenkä-Jenni, kannattaa tutustua ja ottaa oppia. Erikoistumisesta hyvä esimerkki on Heila. Jotta saadaan osa kesäasukkaista pyörähtämään myös keskustan kautta mökilleen, pitää aukioloaikoja pidentää ja yhdenmukaistaa. Prisman tontille kyltti ”Aja keskustan kautta takaisin ABC:lle ja moottoritielle” ja ABC:n tontille kyltti ”Aja keskustan ja Prisman kautta takaisin moottoritielle”. Lisäksi kannattaa miettiä mitä palveluja keskustasta puuttuu, joiden takia ohikulkija poikkeaisi? Pitää hyödyntää ilmaiset parkkipaikat, hyvät ruokapaikat, torin hyvä paikallistarjonta, Lintutarha ja sen uusi ympäristö, Suomen suurin puu Rantapuistossa, Suomen Joulupuukaupunki jne.

Nyt kannattaa unohtaa riittely ja kateus. Yhteistyö on voimaa. Kaupungilla on töissä hankejohtaja, elinkeinojohtaja, elinkeinopäällikkö, kaupungissa on Visit- ja Business Heinola. Näyttäkää nyt yhdessä yrittäjien kanssa, kuinka kaupungin keskustan vetovoimaa lisätään. Se on mahdollista. Mutta vaan yhteistyöllä ja uusilla innovaatioilla. Kädet taskussa muutosta peläten se ei toteudu.

PS. Hyvä markkinointiviesti: Heinolan keskusta on  "Taivaskattoinen Kauppakeskus, yli 200 yritystä ja palvelua vain kävelymatkan päässä torilta ja ilmaiset parkkipaikat" Eli tarjontaa keskustassa on enemmän kuin Citymarketissa ja Prismassa yhteensä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti