tiistai 1. marraskuuta 2016

Liikuntalukio myös "liikkumattomille"


Päättäjät perustelevat tavallista lukiota sillä että sinne voivat tulla myös tavalliset opiskelijat ja kynnys on matala. Eikö oppilaitos ole juuri sitä varten että siellä opiskellaan ja kannustetaan mm. liikuntaan ja ravinto-oppiin ja kerrotaan niiden vaikutukset tulevaan, terveeseen elämään. Monet tutkimukset kertovat kuinka meidän nuoret liikkuvan liian vähän, syövät epäterveellisesti, ovat ylipainoisia ja alokkaana tuskin jaksavat juosta cooper- tekstissä tuhatta metriä. Edesmennyt kokki Kolmonen sanoi että hän ei uskalla ajatellakaan minkälaisessa kunnossa tämän päivän kymmenvuotias , ylipainoinen poika on meidän ikäisenä eli yli seitsemänkymppisenä. Tällainenko on meidän nuorten tulevaisuus? Minullakin on omakohtaista kokemusta liikunnan merkityksestä työtehtävistä selviytymisessä. Hyvä fyysinen ja henkinen kunto mahdollistaa paremmin selviytymisen kasvavista työelämän haasteista.

Terveysliikuntakaupungissa pitää olla liikuntapainotteiset päiväkoti ja peruskoulu. Miksi ei voisi olla myös lukio? Tämä olisi yksi vetovoimatekijä kun halutaan väkilukua kasvattaa. Heinolassa on senioreiden liikuntamahdollisuudet hyvät ja monipuoliset. Miksi usein nämä samat seniorit vastustavat nuorten liikuntamahdollisuuksien kehittämistä, raviradan hiihtostadionia, tekonurmea, liikuntalukiota, pyöräteitä? Tänään liikuntaan panostaminen on kuin panisi rahaa pankkiin tulevaisuutta varten.


Liikuntalukion paras sijoituspaikka on Suomen Urheiluopisto. Vierumäellä on hyvä maine, monesti se tunnetaan paremmin kuin Heinola. Yhteistyö Heinolan koulujen kesken ei vaadi että ne kaikki olisivat vierekkäin. Tärkeää ei ole seinät, vaan se mitä seinien sisällä tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti