Aurinkorannikon
ruokahävikki
Aikoinaan
Suomessa seisovasta lounaspöydästä kerättiin kerralla paljon ruokaa lautasella
ja usein siitä jäi osa syömättä. Olisi pitänyt ottaa vähemmän, maistiaisia ja
hakea lisää, kun maistuu, näin ei olisi tullut hävikkiä. Täällä Espanjassa
seisovan pöydän lounaita on vähän, salaattipöytä on muutamassa. Esimerkiksi
Kukossa on annokset isoja,” työmiehen annoksia”, kun syöjistä suurin osa on
lomalaisia ja paljon naisia. Perunamuusi ja lihapullat annos oli hyvä, mutta
liian iso ja lihapullat olivat ”pesäpallonkokoisia” joten ne olivat sisältä osittain
raakoja. Kannattaisi paistaa kunnolla normaalikokoisia lihapullia ”Mummon
lihapullia”. Muutamissa ravintoloissa on käytössä normaali annos ja pienempi
annos esimerkiksi lohikeitosta, hernekeitosta jne. Ei tule hävikkiä eikä asiakkaalle
ähky olo tai huono omatunto. Se, pienempi annos on hyvin riittänyt 185cm ja 90
kg miehelle. Suosittelen käytäntöä muillekin ravintoloille.

 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti