tiistai 21. lokakuuta 2025

 



Aurinkorannikon ruokahävikki

Aikoinaan Suomessa seisovasta lounaspöydästä kerättiin kerralla paljon ruokaa lautasella ja usein siitä jäi osa syömättä. Olisi pitänyt ottaa vähemmän, maistiaisia ja hakea lisää, kun maistuu, näin ei olisi tullut hävikkiä. Täällä Espanjassa seisovan pöydän lounaita on vähän, salaattipöytä on muutamassa. Esimerkiksi Kukossa on annokset isoja,” työmiehen annoksia”, kun syöjistä suurin osa on lomalaisia ja paljon naisia. Perunamuusi ja lihapullat annos oli hyvä, mutta liian iso ja lihapullat olivat ”pesäpallonkokoisia” joten ne olivat sisältä osittain raakoja. Kannattaisi paistaa kunnolla normaalikokoisia lihapullia ”Mummon lihapullia”. Muutamissa ravintoloissa on käytössä normaali annos ja pienempi annos esimerkiksi lohikeitosta, hernekeitosta jne. Ei tule hävikkiä eikä asiakkaalle ähky olo tai huono omatunto. Se, pienempi annos on hyvin riittänyt 185cm ja 90 kg miehelle. Suosittelen käytäntöä muillekin ravintoloille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti