Ravintola
ruokakaupassa
Yli 30v
sitten kävin opintomatkalla USA:ssa ja Keski-Euroopassa. Siellä oli isoissa
ruokakaupoissa ravintola keskellä myymälää. Ehdotin esimiehille kokeilua myös
Suomessa, ei ottanut tulta. Minun tavoitteenani oli että jokaiselta opintomatkalta
pitää saada jotakin uutta ja konkreettista omaan liiketoimintaan. Kävin
pitkästä aikaa Helsingin Stockmannin ruokakaupassa. Food Market Herkussa olikin
ravintola Bistro myymälän sisällä. Hienoa, tämän päivän esimiehet ja johtajat
näkevät ”nenäänsä” pidemmälle. Elämäni varrella minulle on moni sanonut, olet
edellä aikaasi. Olin keskustellut monta kertaa tj. Arto Hiltusen kanssa siitä,
että tulevaisuudessa ravintola ja ruokakuppa lähestyvät toisiaan. Nyt se on
vihdoin tapahtunut Suomessakin Stockan Herkussa ja muutamassa Citymarketissa.
Toinen
keskustelun aihe, yli 30v. sitten Hiltusen kanssa, oli elintarvikkeiden
nettikauppa. Nythän vieläkin tuotteet kerätään isommista elintarvikekaupoista.
Meidän visiomme oli ,että kehä kolmosen ja vilkkaan poismenotien risteykseen
rakennetaan halli jossa tilatut elintarvikkeet kerätään rationaalisesti.
Hakiessaan autolinjalta tilaamansa tavarat, asiakas on voinut samalla tila
esimerkiksi pizzan tai hampurilaisaterian, kotiin tai mökille vietäväksi.
Olimme tässäkin asiassa edellä aikaamme, nyt on muutama vastaavanlainen yksikkö
rakenteilla Suomeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti