torstai 23. toukokuuta 2024

 



Ravintola ruokakaupassa

Yli 30v sitten kävin opintomatkalla USA:ssa ja Keski-Euroopassa. Siellä oli isoissa ruokakaupoissa ravintola keskellä myymälää. Ehdotin esimiehille kokeilua myös Suomessa, ei ottanut tulta. Minun tavoitteenani oli että jokaiselta opintomatkalta pitää saada jotakin uutta ja konkreettista omaan liiketoimintaan. Kävin pitkästä aikaa Helsingin Stockmannin ruokakaupassa. Food Market Herkussa olikin ravintola Bistro myymälän sisällä. Hienoa, tämän päivän esimiehet ja johtajat näkevät ”nenäänsä” pidemmälle. Elämäni varrella minulle on moni sanonut, olet edellä aikaasi. Olin keskustellut monta kertaa tj. Arto Hiltusen kanssa siitä, että tulevaisuudessa ravintola ja ruokakuppa lähestyvät toisiaan. Nyt se on vihdoin tapahtunut Suomessakin Stockan Herkussa ja muutamassa Citymarketissa.

Toinen keskustelun aihe, yli 30v. sitten Hiltusen kanssa, oli elintarvikkeiden nettikauppa. Nythän vieläkin tuotteet kerätään isommista elintarvikekaupoista. Meidän visiomme oli ,että kehä kolmosen ja vilkkaan poismenotien risteykseen rakennetaan halli jossa tilatut elintarvikkeet kerätään rationaalisesti. Hakiessaan autolinjalta tilaamansa tavarat, asiakas on voinut samalla tila esimerkiksi pizzan tai hampurilaisaterian, kotiin tai mökille vietäväksi. Olimme tässäkin asiassa edellä aikaamme, nyt on muutama vastaavanlainen yksikkö rakenteilla Suomeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti