Luomupekan
ympäristöteot
Olen
maanviljelijän vanhin poika Nastolasta. Olen kasvanut luonnon keskellä, luonnon
eläinten ja kotieläinten kanssa. Tiedän miten lähiruoka ja luomuruoka syntyy.
Meillä kotieläimet olivat kuin perheen jäseniä, jokaisella oli oma nimi, ne
saivat elää luonnollisessa ympäristössään hyvän elämän. Tämä ympäristö ja
kokemukset loivat hyvän pohjan tulevalle työelämälle vähittäiskauppaan,
tukkukauppaan ja elintarviketeollisuuteen.
Seuraavassa
käytännön tekoja ympäristön hyväksi:
-Olin S-Ryhmän
ensimmäinen ympäristöpäällikkö oman toimen ohella, minun
jälkeeni tuli päätoiminen ympäristöpäällikkö
-Perustin
ensimmäisenä Suomessa pääkaupunkiseudun S-Marketteihin EKO-
kierrätyspisteet asiakkaille ja S-Marketin
henkilökunnasta valmennettiin yksi
myymälän ympäristövastaavaksi ja S-Marketin
henkilökunta ryhtyi lajittele-
maan syntynyttä jätettä. Lajittelusta tuli
merkittäviä säästöjä jätelaskuihin
-S-Marketeissa
lisättiin luomutuotteita valikoimiin, aloitettiin sadasta ja kolmen
vuoden päästä luomutuotteita oli jo yli 500.
S-Maket Sokos Helsinki sai
Luomuliiton kunniakirjan luomuvalikoimistaan,
erityisesti myös lihatiskissä
-Suomen
suurimpaan Kauppakeskus Jumbon Prismaan perustettiin näyttävät
Lähiruoka- ja Luomutorit, jossa tuotteita oli
jokaisesta Suomen maakunnasta
-Etelä-Suomen
lähiruokatoimijoiden kanssa valmensin yli 300 maaseudun pien-
tuottajaa teemalla ”Miten saan tuotteeni
kaupan hyllylle?”
-Heinolaan,
P-liittymään ABC:n naapuriin olin synnyttämässä Lähiruokatori-
Lähiruokaravintola Heilaa. Toimii ja voi
hyvin edelleen.
-Olen ollut
mukana Heinolan seurakunnan työryhmässä, joka hankki seurakun-
nalle Ympäristö sertifikaatin
-Olen ollut
mukana: Luomuliiton hallituksessa ja Luomulehden toimituskunnas-
sa, Eduskunnan lähiruokatyöryhmässä, EU:n
luomuryhmässä kommentoi-
massa etänä tehtyjä ehdotuksia
-Olen
kirjoittanut kirjan ”Luomupekan jäljet Suomessa 1944-2014”
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti